به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد؛ "سید مصطفی فاطمی" با اعلام این خبر گفت: مرمت این آسیاب که شامل لایروبی گل و لای راههای ورودی آسیاب و قنات، احیاء راه آسیاب و لایروبی سه میله چاه مسیر قنات بود طی دو ماه انجام شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در ادامه گفت: این آسیاب آبی که هنر دست مردمان خلاق میبد و یکی از جاذبه های توریستی و گردشگری این شهرستان می باشد، با توجه به مصالح به کار رفته و نوع معماری آن، مربوط به دوره متاخر اسلامی (صفویه) است و وجه تسمیه آن نیز مربوط به محل قرارگیری آسیاب میباشد.
این مقام مسئول اظهار داشت: از مهمترین ویژگیهای این اثرتاریخی این است که در زیرزمین به صورت دستکند ساخته شده و نمونه آن تا به حال مشاهده نشده و همچنین آسیاب در محل تقاطع دو رشته قنات در زیرمین قرار گرفته که از نظر هیدرولیکی قابل مطالعه و دارای اهمیت میباشد.
لازم به ذکر است: در ساختمان این آسیاب بجز سنگهای آسیاب و دو حوضچه برای ذخیره آب که در آنها از مصالح ساختمانی استفاده شدهاست در ساخت بقیه آسیاب به هیچ عنوان از مصالح ساختمانی استفاده نگردیده است.
گفتنی است: این آسیاب آبی به شماره 29985 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 18,ژانویه,2025